dissabte, 12 d’abril del 2008

Madrid, o millor dit, Atocha solamente

Doncs sí, aquesta setmana vaig fer parada a Madrid (Getafe) per temes laborals. I quina millor manera d'anar-hi, que el ja famós abans de nèxier "AVE"??

Em vaig llevar ben aviat i vaig marxar ràpidament cap a la capital dels catalans. Quin plaer conduir per Barna gairebé sol, sense trànsit, sense presses, sense estrés. També llàstima que, per gaudir de tot això, m'hagi de llevar a les cinc del matí.... Bé, un cop arribar a l'estació, desseguida et trobes l'andana de "l'alta velocitat". Fa gràcia veure com has de passar per un detector tot l'equipatge que portis, amb cerc policial i tot. Jo sempre he pensat que, qui la vol fer, ja trobarà la manera però, si més no, a la gent li dona més sensació de seguretat si abans d'entrar et someten a un escorcoll (que trist els aeroports, sembla que tinguis la presumpció de delinqüent només arribar). Un cop passat aquest filtre, et disposes a baixar cap a la via que toca (per cert, donant la volta a l'entrada de les escales, orientades justament al costat oposat d'on sortim de la revisió de l'equipatge). Allà, et demanen el bitllet i, si et veuen amb pressa, et tranquilitzen, parlant pel transmissor amb el company del tren perquè t'esperi....perquè m'esperi?? Per 100 € el viatge, ja em podien baixar l'equipatge!! Un cop a dins, molta millora comparat amb el tant odiat i oblidat Rodalies. Força espai, força distància entre els seients, una bona atenció.

El viatge, potser el de menys. Tres hores de viatge, llegint, pensant, descansant. El paisatge? Erm. Eixut. Tant parc amb paraules com amb adjectius per definir-lo. Una vegada allà, Atocha, centre de Madrid. De la ciutat, ben poc vaig poder veure. La resta del viatge, tot laboral, sense interés cultural a destacar.

Només una promesa, de retorn, per conèixer i descobrir el que ofereix una gran ciutat en tots els àmbits.

4 comentaris:

nur ha dit...

I ni una foto de Getafe per il·lustrar-nos? Home, home!

Per cert, la propera vegada fes-me cas i passeja per Atocha que té espais ben bonics i fan un bocata calamares boníssim!

Osti, he d'agafar l'AVE. Tothom hi ha anat i jo encara no! Grrrrr

I una última cosa: estic segura que Madrid t'encantarà, david :)

Anònim ha dit...

Seguint el comentari de la Nur, sembla que a en David li crida més l'atenció l'elevada tecnologia dels trens AVE.....jeje encara que només sigui "elevada" a nivell nacional.
Haurem d'anar-hi un dia a degustar-los, aquests "bocata calamares"!!

nur ha dit...

Oh, rellegeixo el teu post i cada cop m'agrada més :)

Que bé que escrius, david :*

David Caimel Rosell ha dit...

Nur, no vaig tenir temps de fer fotos de Getafe! El pròxim cop que hi vagi, en tornaré plè de fotos :)

Enric, estem pensant anar-hi ben aviat, apunta't i en disfrutarem d'un, d'entrepà d'aquests.

Jo, trobo que m'agrada escriure-hi, al post :)